Selecteer een pagina

Het verhaal van Sylvester

door | apr 5, 2016 | Geen categorie | 0 Reacties

Dit is het verhaal van Sylvester van 12. Hij volgt sinds 2 maanden de Afvallen Junior methode van Lifestyle Junior (www.lifestylejunior.nl). Sylvester is blij want hij is de trotse bezitter van een bronzen medaille, verdiend omdat hij 7,6 kilo is afgevallen. Maar hij is niet alleen blij met zijn bronzen medaille…, lees er hieronder meer over:
“Hallo ik ben Sylvester en 12 jaar. Ik ben twee maanden geleden begonnen bij Afvallen Junior (AJ), in februari. Ik zat niet lekker in mijn vel en wilde graag afvallen. Ik lustte heel graag Pepsi max en zoete en vette snacks. Graag zat ik op de ps3 en bewoog niet zoveel. Toen ik bij AJ begon ging ik meer buiten spelen (lees voetballen) en veel gezonder eten. Niet omdat dat moest van Miriam maar omdat ik dat zelf wilde en zag dat het me goed deed. Ik heb heel veel geleerd over eten, goed en fout, en over calorieën enzo.
Ik heb nu geleerd dat ook dingen zonder veel suiker en vet lekker kunnen zijn en ook extra’s tussendoor mag. Wat ik heel fijn vind is dat er lekkere chips en snoepjes en koekjes zijn van Food2smile. Zo kun je tussendoor ook wat lekkers nemen, gewoon gezond lekker snoep. Ook hebben mijn moeder en ik geleerd dat zelf dingen maken als ketchup en appelmoes misschien wel even werk is maar wel heel gezond zijn voor je. Mijn smaak is ook veranderd doordat je niet slechte suiker binnen krijgt. Ik eet heel veel fruit (aardbeien met Sukrin, appels, kokosnoot,kiwi druiven en mandarijnen), wortels, komkommer en tomaatjes tussendoor. Ook naar school. En ik heb geen cola meer gedronken. Ik drink water, groene thee en Coolbear limonade. Die is gezond en lekker. Ik vind het helemaal niet erg om veel water te drinken en lust het graag. Als ik een dag weinig beweging heb gehad door bijvoorbeeld slecht weer ofzo vind ik dat jammer. Ik heb veel meer energie en heel veel conditie. Ik kon meedoen aan het schoolvoetbaltoernooi zonder dat het me moeite kostte. Ik hield het gewoon goed vol en vond het leuk. Mijn vrienden enzo weten niet dat ik dit doe bij AJ maar sinds kort krijg ik complimenten van de jongens dat ze zeggen dat ik dun ben geworden : ).
Ook heb ik geleerd dat ik best iets minder goeds kan eten tijdens een snoepmomentje als ik dan de volgende de dag maar niet dat weer doe en weer eet wat ik mag. En dat is heel veel. Ook kan een snoepmoment gezond zijn. Ik lust ook graag pistachenoten en andere noten. Gedroogde abrikozen en rozijnen, maar ook dadels en gedroogde pruimen.
Ik dacht dat ik dat niet lustte maar ik vind het erg lekker. Gewoon proberen en proeven. Zelfs pannenkoeken kan ik gezond eten. Volkoren en dan rozijnen, appeltje met kaneel en Sukrin erop. Dat wist ik echt niet. Ik ben er nog niet maar in 2 maanden tijd al 7,6 kilo afgevallen. En ik denk zeker dat als ik straks mijn gouden medaille heb gehaald (ik heb nu brons) ik dit makkelijk kan volhouden om zo te eten. Want je mag nog steeds heel veel alleen leer je anders nadenken over keuzes die je maakt en weet je wat goed of minder goed of heel fout is.”
We zijn trots op je Sylvester, ga zo door! Op naar de zilveren medaille!
Lifestyle Junior is blij dat ze met haar preventie en interventie programma’s kan bijdragen aan de gezondheid van jongeren in Nederland.