Selecteer een pagina

Welke kwalificaties hebben LJ consulenten?

 • gediplomeerd gewichtsconsulent
 • specialisatie Kind & Voeding
 • interne LJ-training
 • regelmatige na- en bijscholing
 • passie voor kinderen en hun welzijn
Miriam Bouwens

Miriam Bouwens

initiatiefnemer Lifestyle Junior

Ik ben geboren in 1956, dus heb al het één en andere gedaan. Altijd een drukbezet leven gehad, waarbij als ik terugkijk het woord creëren eigenlijk altijd wel centraal heeft gestaan.
Ik ben van oorsprong onderwijzeres, maar meteen daarna gedurende 20 jaar 2 bedrijven gehad in schoeisel; import en export vanuit India, China en Italië. In 1987 en 1997 heb ik deze bedrijven verkocht, omdat het gevoel om iets te doen met meer sociale waarde steeds sterker werd.

Achtereenvolgend werden dat vrijwilligerswerk bij een 24/7 telefonische hulplijn, een onderwijsproject in Kenia en een studie journalistiek. Al snel kwam daar voeding bij, de opleiding tot gewichtsconsulent, en de wens die kennis in te zetten voor het groeiend aantal kinderen met overgewicht en obesitas.

Afvallen Junior werd geboren en werd al snel uitgebouwd tot een FRIENDchise-formule met landelijke dekking.
Verder geef ik les bij het Hamel College aan gewichtsconsulenten die de specialisatie Kind & Voeding doen, heb ik het beweegspel Huiskamer Bootcamp Junior ontwikkeld en de 3
boeken Dat was lekker, mam!, Laat mij maar, pap! en De Spinazie Academie geschreven.
Onder de naam Lifestyle Junior vallen alle activiteiten die met preventie te maken hebben zoals kookworkshops, voorlichtingsavonden, gastlessen, Food- & Bootcampdagen.

In 2015 is daar Food2Smile bijgekomen: Lékker… meukvrij snoepen. Een bedrijf dat eerlijke snoepjes en snacks op de markt brengt. Geen toegevoegde suikers, geen rode E-nummer, gelatinevrij, vaak, lactose- en glutenvrij, alleen natuurlijke kleur-, geur- en smaakstoffen verkregen uit groente, fruit of kruiden.

Zo is het beeld wat mij betreft rond en zijn we een allround partner als het gaat om een gezonde jeugd:

 • Interventie & preventie.
 • Begeleiding & zelfhulp.
 • Voorlichting over gezond eten & het op de markt brengen van producten.

Boeken

Voor iedereen die een beetje gezonder wil eten en drinken met kinderen hebben we een zelfhulp-boekenset.

Huiskamer Bootcamp Junior

Een beweegspel met 35 kaarten om dagelijks te bewegen, inclusief competitie element en scorekaarten.

De boeken worden als set van 3 verkocht.

 • Dat was lekker, mam! Voor ouders.
 • Laat mij maar, pap! Voor kinderen.
 • De Spinazie Academie. Koken voor samen.

Bestel de boeken hier!

 • voor binnen en buiten
 • voor alleen en samen
 • voor alle leeftijden
 • voor alle niveaus

Je kunt het gemakkelijk meenemen en overal doen, want je hebt niets anders nodig dan dit doosje met kaarten.
Huiskamer Bootcamp Junior was in 2014 winnaar van het Wijzercompliment.

Bestel het spel hier!

Wat doe je als je als voedingsconsulent Nederland steeds dikker ziet worden, en dan met name jongeren? Dan neem je het voortouw en steek je al je opgedane kennis in de ontwikkeling van ‘meukvrij snoep’. 
Want vooral bij kinderen is de grootste gezondheidswinst te halen. Zo ontstond in 2015 Food2Smile en nog geen jaar later een mooie line-up van meukvrij snoep & snacks. 

Wil je meer weten of wil je een bestelling plaatsen in de webshop, klik dan hier.

VOLG ONS

Niet alleen Wat je eet naar ook Wanneer je het eet heeft invloed op je gewicht en welzijn. ... See MoreSee Less

These Are The Best Time for Having Different Foods

View on Facebook

Feyenoord Syl heeft t helemaal begrepen
Kruidnootjes zijn deze weken niet aan te slepen
Maar dan wel de suikervrije variant
Anders ben je zo weer AJ klant😜
... See MoreSee Less

We hebben weer een heel leuk filmpje opgenomen met onze 'Kleine Knappert 'Sylvester van Zetten' We hebben een gezondere variant op de bekende kruidnootjes gemaakt. veel kijkplezier. Hieronder staat gelijk het recept. Sinterklaas is weer in het land. Heerlijk Avondjes gaan er komen en vol verwachting klopt ons hart.... Al dat lekkers, zoete geur van marsepein en peperkoek. Kruidnoten! Je kunt er niet meer omheen, dus gaan we lekker zelf aan de bak! Ze zijn makkelijk, leuk om te maken en natuurlijk koolhydraatarm, glutenvrij én suikervrij! Laat de sint en zijn pieten maar komen! Hier komt het recept! INGREDIËNTEN 50 KRUIDNOTEN 0.16khd per kruidnootje 50g gesmolten roomboter 120g amandelmeel (klik) 1 eiwit (van een ei) 2 flinke el speculaas/koekkruiden 50g sukrin gold 1 el ongezoete amandelmelk Bereidingswijze: Verwarm de oven op 180c. Meng alle ingrediënten samen. Ik heb 50 bolletjes gedraaid van het mengsel, heb die op een vel bakpapier verdeeld en platgedrukt. Doe de kruidnoten 15 minuten in de oven en draai daarna de oven uit. Laat de kruidnoten in de oven staan (gewoon met het deurtje dicht) voor 10-15 minuten en haal ze er dan uit. Laat ze 30 minuten afkoelen en “uitdrogen” zodat de kruidnootjes een krokante bite krijgen. Superleuk om te maken met de kids! Ook lekker: Smelt pure chocolade au bain marie en dip de kruidnoten in de gesmolten chocolade voor chocolade kruidnoten! Veel plezier met het bakken! * Wij hebben Sukrin Gold gebruikt omdat dit een bruine basterdsuiker structuur heeft. Maar iedere andere zoetstof is mogelijk. Alleen kan de zoetheid individueel verschillen,

View on Facebook

Je gouden medaille halen is al heel knap, hem behouden noggg knapperderrrr. Syl deed en doet het. Na een jaar nog steeds strak in t vel! Die heeft echt geleerd hoe het moet.
Ook afvallen - leren - blijvend resultaat? Bel ons.
... See MoreSee Less

GOUD in de pocket! Na 9 maanden en bijna 17 weggewerkte kilo's liep deze kanjer met een gouden medaille, zelfgemaakte brandweersoep en pizza de deur uit. Trots, supertrots op hem EN zijn moeder. De mooie dankkaarten ga ik koesteren.

View on Facebook

Nu bestellen en je hebt blije gezichtjes volgende week ... See MoreSee Less

Sint Maarten aanbieding Silo’s met 20 grams uitdeelzakjes suikervrije Gummiebeertjes of Colaflesjes. Van €11,95 voor €9,95. Heb je 40 leuke traktaties voor aan de deur of je eigen schatjes. food2smile.nl/product/colabottles-2/

View on Facebook

CONTACT
info@lifestylejunior.nl
06-53724881

Vul hier je e-mailadres in, dan nemen wij contact met jou op.

Bezig met versturen