Top 4 manieren om kinderen in de Formule 1 te krijgen

Het is geweldig als je kinderen dezelfde dingen leuk vinden als jij. Die momenten van gedeelde interesse en samen genieten van iets waar je gepassioneerd over bent, zijn puur goud.

Ik ben gepassioneerd door de Formule 1, en ik begin mijn oudste kind er ook mee bezig te zien. Hier zijn een paar ideeën over hoe je de liefde voor de Formule 1 bij je kinderen kunt koesteren, maar ik twijfel er niet aan dat je zult zien hoe dit ook op andere interesses van toepassing kan zijn.

Kijk er naar: Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende -- als je wilt dat je kinderen genieten van de Formule 1 moet je er naar kijken. En je moet je kinderen laten zien dat jij ervan geniet. Ik kom vaak in de verleiding om de race op te nemen en te kijken als de kinderen naar bed zijn, maar mijn behoefte om het te zien als het gebeurt, wint het meestal van mijn verleiding.

Het leuke is dat mijn kinderen het dan ook kunnen zien en zien hoe opgewonden ik raak (en ja, ik weet dat F1 kijken voor sommige mensen net zo interessant is als naar verf kijken die droogt). Dit werkt natuurlijk ook voor die andere interesses, door je kinderen te laten zien hoe leuk iets kan zijn en ze aan te moedigen er zelf over te beslissen. Gezellig met een Teamcap op op de bank.

Speelgoed: Ik denk dat het allereerste artikel dat ik schreef was over een Ferrari F1 ride-on voor peuters, die we met Kerstmis voor onze jongste kochten. Om eerlijk te zijn denk ik dat hij blij zou zijn geweest met elke vorm van ride-on, maar ik ben ervan overtuigd dat hij het de komende jaren zal gaan waarderen. Bekijk hier meer F1-artikelen.

Zijn zus heeft zeker door dat het dezelfde basisvorm heeft als de auto's op TV en als de Scalextric niet tijdens de race tevoorschijn komt, doet de ride-on dat wel. Ik weet nog dat ik als kind graag deed alsof ik de dingen deed die ik op TV zag, en speelde met speelgoed dat de programma's weerspiegelde. Het lijkt erop dat mijn dochter dat ook doet en misschien haar kleine broertje.

Fantasie competities: Als uw kinderen van een leeftijd zijn dat ze dit leuk zouden vinden, zijn er veel fantasie F1 competities net zoals er voor voetbal zijn. Het kiezen van een team stimuleert onderzoek - kijken naar hoe auto's en coureurs in het verleden hebben gepresteerd. Als je kleine nerds op mij lijken, zullen ze met plezier naar de statistieken kijken om zeker te zijn dat ze de beste keuze maken. Maar het leukste is om bij te houden hoe je team het tijdens het seizoen doet en, als ze het beter doen dan hun vaders keuze, te genieten van de overwinningen!

Drijf het niet te ver: Er is één ding dat je bij dit alles moet onthouden -- niet pushen. Als je probeert je kinderen ergens toe te dwingen, zullen ze het eerder beu worden dan dat ze het echt leuk vinden.

Ik heb het geluk gehad dat mijn dochter uiteindelijk zowel de Formule 1 als Doctor Who (mijn twee grote ontsnappingen) leuk vond, maar de wereld zou niet vergaan zijn als ze besloten had het niet te doen. Er is zelfs een grote kans dat ze op een gegeven moment alsnog besluit dat het niets voor haar is, en dat is prima. Maar voor nu is het een geweldige manier om vader en dochter samen te hebben; een kans voor ons om ergens van te genieten en samen plezier te hebben. Daar ben ik dankbaar voor en ik kijk ernaar uit om te zien welke interesses mijn zoon in de loop van de tijd ook zal ontwikkelen.